25-29 maart: Week van het Geld

De Week van het Geld is van start! In deze landelijke themaweek krijgen scholieren les over omgaan met geld.

Lees meer

Kom gratis compost halen voor uw tuin

Zaterdag 30 maart is het voor de dertiende keer landelijke compostdag. Ook De Wolden doet weer mee! U kunt die dag tussen 08.30 en 12.30 uur gratis een halve kuub compost (per huisadres) ophalen bij de composteerinrichting aan de Slagenweg (in de buurt van Slagenweg 15) in Zuidwolde of in Ruinen op het terrein van Van Regteren Groenvoorzienin...

Lees meer

Verkiezingen: definitieve uitslagen Provinciale statenverkiezingen en waterschappen

Op woensdag 20 maart 2019 hebben de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschapsverkiezingen plaatsgevonden. In De Wolden hebben totaal 12.472 kiezers gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot stemmen. Dit betekent een opkomst van 64,14%. In 2015 was de opkomst 56,43%.

Lees meer

LeerWerkLoket: voor iedereen met vragen over leren en werken

Het LeerWerkLoket biedt onafhankelijk, kosteloos advies over leren en werken. Voor iedereen: werkzoekenden, werknemers, scholieren, studenten én werkgevers.

Lees meer

Maak uw huis toekomstbestendig met de Verzilverlening

Als inwoner van De Wolden krijgt u op dewolden.langzultuwonen.nl volop praktische tips en adviezen om eens door een andere bril naar uw huidige woning te kijken.

Lees meer

Inschrijving Drentse Fiets4Daagse Startplaatsen: Assen, Emmen, Diever, Meppel, Westerbork,Dalen en...

Inschrijving Drentse Fiets4Daagse Startplaatsen: Assen, Emmen, Diever, Meppel, Westerbork,Dalen en Norg (Fee...

Lees meer

Hielprik uitgebreid met 3 ziektes

In het onderzoek naar ernstige ziektes bij pasgeboren baby’s wordt straks getest op 3 extra stofwisselingsziektes. 1 oktober gaat de uitbreiding in.

Lees meer

Drents Sporttalent van het jaar komt uit De Wolden

Maandagavond 11 maart zijn op het Drents Sportgala de prijzen uitgereikt voor de beste Drentse sporters. Britt Roos uit Ruinen heeft de prijs voor Drents Sporttalent gewonnen. Britt sport bij HAC’63 in Hoogeveen en maakte afgelopen jaar veel indruk met o.a. het nationaal kampioenschap op de 800 meter junioren.

Lees meer

Plan je wandeling in De Wolden op de site van Wandelnet

Al meerdere jaren ligt er een netwerk van gemarkeerde wandelpaden van knooppunt naar knooppunt in de omgeving van de Wijk, Fort en Veeningen. En sinds afgelopen zomer ook in Zuidwolde en het zuidoostelijke deel van gemeente De Wolden.

Lees meer

Gratis energiescan: heeft u hem al aangevraagd?

Wanneer u een energiescan aanvraagt bij de gemeente, dan voert GebouwenInspectie Nederland deze uit. Zij bellen u om een afspraak te maken en een adviseur komt langs om uw wensen te bespreken en uw woning te bekijken. Maar hoe gaat dat nu precies, een afspraak voor een energiescan? Wij vroegen het aan Anne Visser, inwoner van Koekangerveld. B...

Lees meer

Weet u wat er bij het textiel hoort?

Sinds 1 januari 2019 wordt de textielinzameling in De Wolden gedaan door Sympany in samenwerking met kringloopwarenhuis Het Goed. Sympany zamelt textiel in via speciale containers en huis-aan-huis inzamelingen. Maar hoe moet textiel nou eigenlijk worden aangeboden en wat hoort er wel of niet bij textiel?

Lees meer

Opnamen openbare ruimte

De komende weken gaat het bedrijf Cyclomedia uit Zaltbommel in onze gemeente 360 graden panoramafoto’s maken. Hiervoor rijden speciaal uitgeruste voertuigen over alle openbare wegen.

Lees meer

Gemeente verstuurt aanslag heffingen en WOZ 2019

Eigenaren en gebruikers van onroerende zaken ontvangen met dagtekening 28 februari 2019 een aanslagbiljet gemeentelijke heffingen en een WOZ-beschikking 2019.

Lees meer

Studio Mooi Zo in ’t Neie Punt is op zoek naar nieuwe huurders!

Studio Mooi Zo! Is onze verhuurbare bedrijvenruimte en ligt midden in ’t Neie Punt op de begane grond. De ruimte heeft een oppervlakte van 31,2 m² BVO en wordt verhuurd inclusief gebruik van gemeenschappelijke ruimten. Op dit moment delen 2 huurders de bedrijvenruimte, namelijk; PEDICURE ALIE TIEMES | DINSDAG- EN WOENSDAG...

Lees meer

Zondagochtend YOGA voor beginners

Nieuw in ’t Neie Punt! Zondagochtend YOGA voor beginners van 10.00-11.30 Yogadocente in opleiding Nienke Veurink is gestart met YOGA voor beginners. Omdat Nienke zelf nog in opleiding is worden de lessen aangeboden tegen een gunstig tarief! Je mag altijd Gratis een proefles meedraaien en instromen kan zolang er plek is.   Bel, Mail...

Lees meer

GRATIS proefles Latin dans op zaterdag 2 maart in Dorpshuis ’t Neie Punt

Onder leiding van Pablo en Adriana wordt er al voor het derde seizoen latin gedanst in Dorpshuis ’t Neie Punt. De groep danst met veel plezier en de pannen swingen van het dak! We zijn opzoek naar meer deelnemers en we onderzoeken de mogelijkheden voor het starten van een beginnersgoep. Daarvoor is natuurlijk voldoende animo […]<...

Lees meer

Inventarisatie woonboerderijen door taxateur

De gemeente De Wolden is sinds juli 2018 bezig met een inventarisatie van de woonboerderijen in de gemeente De Wolden. Onze taxateur bezoekt verschillende adressen in onder andere Ruinen, Koekange en Zuidwolde. Hij rijdt in een Volkswagen Tiguan met kentekennummer 04-GZP-1.

Lees meer

Salsa in ’t Neie Punt van start – instromen is nog steeds mogelijk!

Latin danslessen in Dorpshuis ’t Neie Punt! Onder leiding van Pablo en Adriana zijn de Latinlessen weer van start gegaan in Dorpshuis ’t Neie Punt. Instromen is nog steeds mogelijk! Wanneer: 2 & 9 februari 2 | 8 & 29 maart 6 & 13 april Tijd: van 19.00-20.45 uur Waar: Dorpshuis ’t Neie Punt Jan […] T...

Lees meer

Kwartaalbericht | Neie Punten | Wintereditie | Nummer 10

Kwartaalblad Neie Punten 10 The post Kwartaalbericht | Neie Punten | Wintereditie | Nummer 10 appeared first on Dorpshuis 't Neie Punt .

Lees meer

Op stap met Schaapskudde Ruinen.

Op stap met Schaapskudde Ruinen. (RSS generated with Fetch...

Lees meer

De 15e Antrappers Nieuwjaarsduik 2019 geplaatst door MrOldtimerock

De 15e Antrappers Nieuwjaarsduik 2019 geplaatst door MrOldtimerock

Lees meer

Gezellig afscheid van het fietsjaar 2018. met Wtc Ruinen.

Gezellig afscheid van het fietsjaar 2018. met Wtc Ruinen. (RSS generated with

Lees meer

A post on Facebook

(Feed generated with FetchRSS )

Lees meer

A post on Facebook

(RSS generated with FetchRss )

Lees meer

Eerste Culturele Prijs gaat naar De Heidevlinder

De gemeenteraad wil culturele uitingen stimuleren met een jaarlijkse Culturele Prijs De Wolden. Dit jaar is deze voor het eerst uitgereikt. Kindcentrum cbs De Heidevlinder kreeg de prijs uit handen van wethouder Mirjam Pauwels.

Lees meer

Belangrijke informatie voor sportverenigingen

Per 1 januari 2019 wordt de sportvrijstelling voor de heffing van btw verruimd. Alle niet-commerciële exploitanten van sportaccommodaties kunnen niet langer onder het lage btw-tarief gelegenheid geven tot sportbeoefening.

Lees meer

Geslaagde fitheidstest voor senioren in Ruinerwold

Het was gezellig druk vorige week dinsdag, 11 december, in M.F.C. Buddingehof in Ruinerwold. De fitheidstest die door de sportfunctionaris van gemeente De Wolden in samenwerking met Fysiotherapie Ruinerwold, Stichting Welzijn De Wolden en Icare organiseerden, trok maar liefst 80 belangstellenden.

Lees meer

Nieuwjaarsfeesten: bescherm je oren!

De kerstvakantie begint! Een gezellige periode waarin genoeg te beleven is. GGD Drenthe vraagt dit jaar extra aandacht voor het voorkomen van gehoorschade bij nieuwjaarsfeesten in De Wolden en Hoogeveen.

Lees meer

Verspreiding gemeentegids 2019

Deze week ontvangt u de gemeentegids 2019. Wij verspreiden deze huis-aan-huis in De Wolden. In deze gids is geen afvalkalender opgenomen.

Lees meer
\