Boeren demonstreren op verschillende plekken in Drenthe

💥 𝐎𝐎𝐊 𝐏𝐑𝐎𝐓𝐄𝐒𝐓𝐄𝐍 𝐁𝐎𝐄𝐑𝐄𝐍 𝐈𝐍 𝐃𝐑𝐄𝐍𝐓𝐇𝐄 Boeren protesteren op verschillende plekken in Drenthe tegen de maatregelen van minister...

Lees meer

Aankomst groep 8 't Oelebröd

💥𝐓𝐞𝐫𝐮𝐠𝐤𝐨𝐦𝐬𝐭 𝐠𝐫𝐨𝐞𝐩 𝟖 𝐨𝐩 𝐯𝐢𝐝𝐞𝐨💥 Spontaan onthaal van ouders van leerlingen van groep 8 van 't Oelebröd, die na hun eindmusical in Ruinerwold, wa...

Lees meer

Photos from Ruinen ALERT's post

💥𝐀𝐏𝐏𝐋𝐀𝐔𝐒 𝐄𝐍 𝐄𝐄𝐍 𝐄𝐑𝐄𝐇𝐀𝐀𝐆 𝐁𝐈𝐉 𝐓'𝐎𝐄𝐋𝐄𝐁𝐑Ö𝐃 💥 Applaus klonk vanavond bij 't Oelebröd,...

Lees meer

Gemeente De Wolden

💥𝐁𝐞𝐬𝐭𝐫𝐢𝐣𝐝𝐢𝐧𝐠 𝐯𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐞𝐢𝐤𝐞𝐧𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐬𝐬𝐢𝐞𝐫𝐮𝐩𝐬💥 De tweemaal uitgev...

Lees meer

Olde Kamp

💥𝐋𝐀𝐒𝐓 𝐌𝐈𝐍𝐔𝐓𝐄 𝐀𝐍𝐍𝐔𝐋𝐄𝐑𝐈𝐍𝐆 Aankomend weekend is de boomhut beschikbaar gekomen vanwege annulering. REAGEER SNEL ! Graag even bellen via ☎️ 0522 471691... VOL = VOL http...

Lees meer

Project Centrumplan Ruinen afgerond

Ruinen weer op de kaart met een bruisend en vitaal centrum! Met deze doelstelling is gemeente De Wolden, mede op verzoek van de inwoners van Ruinen, in 2010 met het project Centrumplan Ruinen gestart. Met het centrumplan is tegemoet gekomen aan de wensen en behoeftes van ondernemers, dorpsbewoners en bezoekers/toeristen. Wethouder Gerrie Hempen:...

Lees meer

Column burgemeester Roger de Groot uit De Wolder Courant van 1 juli 2020

Coronavirus: hoe slaat De Wolden zich erdoorheen?

Lees meer

Verkeersveilige fietsverbinding Linderweg

De verkeersveilige fietsverbinding over de N48 tussen de Ommerweg en Linderweg is het laatste gedeelte van het project fietspad Zuidwolde – Linde – Dedemsvaart.

Lees meer

Vanaf 1 juli: meer geboorteverlof voor partners

In totaal 6 weken vrij dankzij de Wet invoering extra geboorteverlof (WIEG)

Lees meer

Niet joggen, maar ploggen!

Erger jij je ook regelmatig aan rondslingerend afval in je omgeving? Adopteer dan nu een berm en draag bij aan een schonere omgeving.

Lees meer

De Wolden blijft zich inzetten voor gasaansluitingen alle inwoners

De gemeente De Wolden wil graag aansluiten bij initiatieven uit de samenleving die inzetten op het gebruik van duurzame energiebronnen. Daar is groen gas er één van. Het gemeentebestuur stelt: “Wij willen dat alle woningen in De Wolden met duurzame energie verwarmd kunnen worden”, met behoud v...

Lees meer

In ‘alcoholvrij’ bier zit soms toch alcohol

Zwangere vrouwen opgelet: kijk altijd goed op het etiket!

Lees meer

Jeugd aan zet in crisistijd

Gemeente De Wolden en Welzijn De Wolden ontvangen gezamenlijk 10.000 euro subsidie van het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport). Deze zomer staat een ontdekkingsreis voor jongeren van De Wolden op stapel. Burgemeester Roger de Groot: “Samen met Young De Wolden, het jongerenwerk van Welzijn de Wolden en de cultuurcoaches e...

Lees meer

Aanbrengen slijtlagen op wegen en fietspaden in De Wolden

In opdracht van het college van B&W worden in de week van 29 juni tot en met 3 juli slijtlagen aangebracht op een aantal wegen en fietspaden in De Wolden door de firma NTP Infra uit Hattem. Slijtlagen bestaan uit twee lagen steenslag (split) die kort na elkaar worden aangebracht.

Lees meer

De Nationale Duurzame Huizen Route - verkiezing duurzaamste huis

De Nationale Duurzame Huizen Route gaat deze zomer weer op zoek naar het Duurzaamste Huis van Nederland. Met de verkiezing wil de organisatie huiseigenaren de welverdiende waardering geven voor hun prestaties op het gebied van duurzaam wonen.

Lees meer

Bestuur bibliotheek overhandigt laatste jaarstukken

Het bestuur van de Stichting Openbare Bibliotheek De Wolden heeft woensdag de laatste jaarstukken van de stichting overhandigd aan wethouder Hilda Mulder van De Wolden. Als gevolg van een gewijzigde organisatiestructuur van het bibliotheekwerk in Drenthe is een gemeentelijke bibliotheekorganisatie overbodig geworden. De werkzaamheden van de sti...

Lees meer

De Wolden geeft het door!

Geef het door’ is een samenwerking van de twaalf Drentse gemeenten. Samen hebben we het doel om zo weinig mogelijk restafval over te houden. En om dus zoveel mogelijk afval opnieuw te gebruiken.

Lees meer

Recreatie Excellentie Programma (REX) vanaf 1 juli 2020 van start

Vitale Vakantieparken Drenthe start vanaf 1 juli 2020 met het Recreatie Excellentie Programma (REX). Een programma voor ambitieuze ondernemers met de potentie om met hun vakantiepark tot de (inter)nationale top te gaan behoren.

Lees meer

Eikenprocessierups gespot

De eikenprocessierupsen zijn weer gespot. In veel eiken zijn weer nesten zichtbaar.

Lees meer

Asfalteringswerkzaamheden De Wolden

In opdracht van het college van B&W wordt in de periode van 22 juni tot en met 16 juli groot onderhoud uitgevoerd aan twee wegen en een fietspad door de firma NTP Infra uit Hattem.

Lees meer

Europese aanbestedingen: Brandstoffen & Schoonmaak buitenlocaties

De Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen (hierna SWO) is recentelijk gestart met twee Europese aanbestedingen. Namelijk voor de levering van Brandstoffen en voor de Schoonmaak van de buitenlocaties.

Lees meer

Column burgemeester Roger de Groot uit De Wolder Courant van 10 juni 2020

Coronavirus: hoe slaat De Wolden zich erdoorheen?

Lees meer

Presentatie opvallend verkeersbord basisscholen De Wolden

Veiligheid voorop in gemeente De Wolden! Verkeersveiligheid is een belangrijk speerpunt in onze gemeente. Om ervoor te zorgen dat het voor kinderen nóg veiliger wordt rondom onze basisscholen, heeft groep 8 van OBS de Bosrand uit Kerkenveld een plan bedacht: Een ontwerpwedstrijd voor een opvallend verkeersbord. En het resultaat, dat mag e...

Lees meer

0800-1202, landelijk nummer voor testafspraak coronavirus

Sinds gisteren kan iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, bellen naar het nummer 0800 – 1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 uur tot 20.00 uur.

Lees meer

Nieuwe noodverordening van kracht

De voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe heeft op 29 mei 2020 een nieuwe noodverordening vastgesteld. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan de aangepaste maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Lees meer

Column burgemeester Roger de Groot uit De Wolder Courant van 27 mei 2020

Coronavirus: hoe slaat De Wolden zich erdoorheen?

Lees meer

Verlenging Tozo-regeling voor ondernemers

Ondernemers die in financiële problemen komen vanwege de maatregelen rondom het coronavirus, kunnen tot 1 juni de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) aanvragen. Deze Tozo-regeling wordt door het Rijk met 3 maanden verlengd.

Lees meer

Column burgemeester Roger de Groot uit De Wolder Courant van 20 mei 2020

Coronavirus: hoe slaat De Wolden zich erdoorheen?

Lees meer

Ook culturele activiteiten voor jongeren tot 18 jaar in buitenlucht toegestaan

Vanaf 29 april mogen kinderen en jongeren tot 18 jaar in de buitenlucht weer sporten. Nu kunnen ze ook in de buitenlucht deelnemen aan culturele activiteiten. De Drentse gemeenten hebben een protocol vastgesteld met richtlijnen voor aanbieders van deze culturele activiteiten.

Lees meer

Column burgemeester Roger de Groot uit De Wolder Courant van 13 mei 2020

Coronavirus: hoe slaat De Wolden zich erdoorheen?

Lees meer