Molen De Zaandplatte Ruinen

💥 Voortgang werkzaamheden Molen de Zaandplatte. De klus schiet al aardig op en de molenaars staan te springen om weer te kunnen gaan draaien want dat is pas koren op hun molen.

Lees meer

Westerbergen

💥VACATURES BIJ WESTERBERGEN IN ECHTEN. Westerbergen is op zoek naar: * Medewerker bediening (M/V) (fulltime, parttime en oproep) * Hulpkracht snackbar (M/V) (oproep) * Hulpkracht afwas (M/V) (oproep) Meer informatie & reageren via: https://www.westerbergen.nl/vacatures

Lees meer

Bloemrijk Ruinen

⚜️*****Ruinen Onderneemt*****⚜️ 't Is blauw en het.......😍😍 📌Bloemrijk Ruinen, Westerstraat 28, 7963 BC Ruinen. ☎️0522 472 652 Ⓜ️06 8240 1943 https://www.bloemrijkruinen.nl/

Lees meer

Politie Hoogeveen

💥Politie Hoogeveen zoekt getuigen. Betreft brand in woning Hoogeveen ( ontploffing) Een getuige meldde dat hij kort na de ontploffing een man zag wegrennen. Wie heeft info voor de politie.

Lees meer

Young de Wolden

💥 Teenage Party in Klok Young de Wolden morgen weer aanwezig bij de Teenage Party in Klok TEENAGE PARTY KLOK Super tof! Morgenavond zijn wij weer aanwezig bij de Teenage Party in Klok! Dit keer kun jij bij ons het spel BEAT SABER spelen of een potje boksen op draadloze Virtueel Reality headseats! Wie zien we daar? #beatsaber #virtual...

Lees meer

Doe mee aan de Nationale Voorleesdagen

Foto Chris van Houts / Stichting CPNB

Lekker Voorleesontbijten, dansen en zingen met Moppereend en voorlezen als een pro.

Lees meer

Zwaard van Echten te zien in gemeentehuis Zuidwolde

Vanaf donderdag 9 januari is een bijzondere archeologische vondst te zien in het gemeentehuis in Zuidwolde: een verbogen bronzen zwaard van 3500 jaar oud.

Lees meer

Dialoogbijeenkomst 16 januari 2020: programma!

Het programma voor de Dialoogbijeenkomst op donderdagavond 16 januari 2020 over de dienstverlening van onze gemeente is rond!

Lees meer

Fit en gezond in Ruinen

Heeft u zich al aangemeld voor de gratis fitheidstest? Iedere 70+er uit Ruinen en omgeving heeft in de eerste week van 2020 een uitnodiging voor een Fitheidstest op maandag 27 januari in dorpshuis ’t Neie Punt in Ruinen ontvangen.

Lees meer

Valpreventie

Dit voorjaar wordt in Ruinerwold de cursus ‘Vallen Verleden Tijd’ weer aangeboden. Deze cursus is speciaal bedoeld voor mensen van 65 jaar en ouder die ooit een valpartij hebben meegemaakt of dat willen voorkomen. De cursus wordt georganiseerd door de gemeente in samenwerking met Fysiotherapie Ruinerwold en de Stichting Sport en Beweeg.

Lees meer

Samen aan de slag voor gezond uiteten

Verzin een gezond gerecht, maak kans op een kookworkshop voor je hele klas en publicatie in een kookboek.

Lees meer

Interactieve nieuwsjaarontmoeting

Gisteravond hebben we een zeer gezellige en goed bezochte nieuwjaarsontmoeting gehad in het gemeentehuis. Bedankt aan iedereen die gekomen is. Het is goed om te zien dat we elkaar opzoeken, dat we zo’n actieve en betrokken gemeenschap hebben.

Lees meer

De Wolden blijft groeien

Op 1 januari 2020 telde gemeente De Wolden 24.331 inwoners. Daarmee is het aantal inwoners in De Wolden afgelopen jaar gestegen met 221. In 2018 steeg het aantal inwoners nog met 187.

Lees meer

Koninklijke onderscheiding voor de heer Jan Schenkel uit Ruinen

Burgemeester Roger de Groot reikte op maandagavond 6 januari een Koninklijke onderscheiding uit aan Jan Schenkel in Café Restaurant Kuik in Ruinen. Met deze uitreiking werd de inwoner van De Wolden onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Lees meer

Stichting Opvoeden.nl heet nu Opvoedinformatie Nederland

Vanaf 1 januari 2020 is de organisatie verdergegaan onder de nieuwe naam.

Lees meer

Buurtteams De Wolden beschikbaar in bibliotheken

De buurtteams De Wolden zijn vanaf januari in de bibliotheken van Ruinen, Ruinerwold, de Wijk en Zuidwolde te vinden. Wekelijks is gedurende een dagdeel een buurtwerker aanwezig voor vragen en ideeën die inwoners hebben op het gebied van wonen, welzijn, zorg en veiligheid.

Lees meer

Adopteer je ‘eigen’ berm

Je kent het wel: blikjes, plastic zakjes, sigarettendoosjes en peuken die in de berm liggen en zo het landschap vervuilen. Een doorn in het oog! Veel mensen zetten hun ergernis al om in een positieve daad: de rommel opruimen tijdens een fietstocht of wandeling. Een schone omgeving willen we immers allemaal.

Lees meer

Drie initiatieven gehonoreerd in 4de ronde Initiatiefrijk De Wolden

Drie projecten krijgen subsidie vanuit de regeling ‘Initiatiefrijk De Wolden 2019-2021’. In totaal ontvangen zij bijna 8.000 euro. Met het fonds Initiatiefrijk De Wolden ondersteunt de gemeenteraad van De Wolden projecten van inwoners die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in gemeente De Wolden.

Lees meer

Fit en gezond in Ruinen

Bewegen is belangrijk voor iedereen! Naar mate men ouder wordt is het op peil houden van fitheid en gezondheid steeds belangrijker. Daarom krijgt iedere 70-plusser uit Ruinen en omgeving in de eerste week van 2020 een uitnodiging voor een Fitheidstest op maandag 27 januari in dorpshuis ’t Neie Punt in Ruinen.

Lees meer

Subsidie helpt Drenten energieverbruik woningen te verlagen

De 12 Drentse gemeenten hebben een subsidie van € 2,7 miljoen binnengehaald om inwoners te helpen het energieverbruik in hun woning te verlagen.

Lees meer

Gelijkwaardige kruising Hoofdstraat gereed in Zuidwolde

De kruising Hoofdstraat / Steenbergerweg / Meppelerweg in Zuidwolde is gereed. De wegen zijn de afgelopen periode aangepast tot een gelijkwaardige kruising.

Lees meer

Drie inwoners van De Wolden ontvingen het Nederlanderschap

Mevrouw A. Khaiphet (44 jaar) en haar minderjarige dochter, afkomstig uit Thailand, en mevrouw F. Asaad (31 jaar) afkomstig uit Syrië, ontvingen vandaag het Nederlanderschap.

Lees meer

Nieuwe website dewolden.nl

De gemeente heeft een nieuwe website. De website is gebaseerd op de Toptaken-methode, dat wil zeggen dat we kijken naar wat onze bezoekers van ons vragen en de website daarop inrichten. Dat zien we aan de statistieken en weten we aan de hand van de vragen die worden gesteld aan de balie.

Lees meer

Laadpalen in De Wolden

De provincies Groningen en Drenthe willen het vervoer groener en slimmer maken. Elektrische auto's dragen daaraan bij. Voldoende openbare laadpalen stimuleren elektrisch rijden.

Lees meer

Cijfers provinciaal werkgelegenheidsonderzoek 2019: meer banen in Drenthe

De werkgelegenheid in Drenthe is tussen april 2018 en april 2019 met 2,2% gegroeid. De absolute groei komt daarmee uit op 4.750 banen. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het jaarlijkse provinciaal werkgelegenheidsonderzoek.

Lees meer

Start herinrichting Kaamp

Woensdag 4 december is aannemer Buning begonnen met de laatste fase van het Centrumplan Ruinen. In deze laatste fase wordt het parkeerterrein van de Kaamp opnieuw ingericht.

Lees meer

Wederom succesvolle huis-aan-huis textielinzameling in De Wolden

Heel veel zakken, gevuld met textiel, gered van het restafval en met extra inkomsten voor twee lokale verenigingen.

Lees meer

Sportfunctionarissen geven schaatsles aan 550 kinderen

Er kan volop geschaatst worden op het ijsplein in Echten. Van 2 t/m 20 december staan de sportfunctionarissen van gemeente De Wolden veel op het ijs om leerlingen van 12 verschillende basisscholen schaatsles te geven.

Lees meer

Informatiepunt geldzaken De Wolden gaat door!

Het informatiepunt geldzaken gaat in 2020 door. In het voorjaar van 2018 is het informatiepunt in De Wolden als pilot gestart. Vrij snel bleek dit informatiepunt in een behoefte te voorzien. De pilot is nu afgerond en gaat het informatiepunt regulier door.

Lees meer

Walking Football De Wolden

Op vrijdag 15 november 2019 organiseerde Vitesse ’63 Old Stars hun Herfsttoernooi. Deelnemende teams kwamen uit Steenwijk, Hoogeveen en Dedemsvaart. Dit toernooi stond in het teken van het oefenen van Walking Football.

Lees meer
\