.

.💥 𝐎𝐕𝐄𝐑𝐈𝐆: 𝐃𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐛𝐞𝐫𝐚𝐚𝐝𝐬𝐥𝐚𝐠𝐢𝐧𝐠 | 𝐃𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐛 ...

Lees meer

De Stobbe Hotel & Suites - Brasserie Vrouwe Swedera

💥𝐇𝐄𝐓 𝐀𝐅𝐇𝐀𝐀𝐋𝐌𝐄𝐍𝐔 𝐁𝐈𝐉 𝐃𝐄 𝐒𝐓𝐎𝐁𝐁𝐄 woensdag 8 april De Stobbe, Westerstraat 84, Ruinen. ☎️ 0522 471 224 | info@stobbe.nl

Lees meer

Doe mee met de Nationale Bijentelling 2020!

💥 𝐃𝐞 𝐍𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐁𝐢𝐣𝐞𝐧𝐭𝐞𝐥𝐥𝐢𝐧𝐠 zaterdag 18 / zondag 19 april | Meer info ? Ga naar https://www.nationalebijentelling.nl/ Waarom bijen tellen? Hoe meer we o...

Lees meer

DNO - Streekradio

⚜️𝐈𝐍 𝐃𝐄 𝐁𝐀𝐍 𝐕𝐀𝐍 𝐂𝐎𝐑𝐎𝐍𝐀⚜️ Gesprek met Berber Jansen van 𝐁𝐔𝐔𝐑𝐓𝐓𝐄𝐀𝐌 𝐃𝐄 𝐖𝐎𝐋𝐃...

Lees meer

H.C.R.Boschzicht

⚜️𝐇.𝐂.𝐑.𝐁𝐎𝐒𝐂𝐇𝐙𝐈𝐂𝐇𝐓: 𝐖𝐈𝐉 𝐃𝐄𝐍𝐊𝐄𝐍 𝐀𝐀𝐍 𝐉𝐔𝐋𝐋𝐈𝐄⚜️ Met name ook aan allen die in...

Lees meer

Corona-uitleg voor kinderen: hier kun je terecht

Het team van de Kinderombudsman wijst de weg naar de juiste tips en informatie.

Lees meer

Sluiting gemeentehuis

Vrijdag 10 april (Goede Vrijdag) en maandag 13 april 2020 (2e paasdag) is het gemeentehuis gesloten.

Lees meer

Een veilig thuis

We zitten momenteel in een rare tijd. Velen van ons moeten thuis werken en tegelijkertijd hebben de kinderen thuis les. Dat is een lastige combinatie. Zowel voor ouders als voor kinderen. Er komen misschien nu wel situaties voor waar u of jij wel wat hulp bij kan gebruiken. Dan is het fijn als je weet waar je terecht kunt.

Lees meer

Column burgemeester Roger de Groot uit De Wolder Courant van 1 april 2020

Coronavirus: hoe slaat De Wolden zich erdoorheen?

Lees meer

Textielinzameling, donatie aanvragen

In gemeente De Wolden wordt textiel ingezameld door stichting Sympany. Een deel van de inkomsten van het ingezamelde textiel geeft de gemeente terug aan goede doelen binnen de gemeente.

Lees meer

Tien maatregelen Drentse gemeenten om ondernemers te steunen die in de problemen komen door corona

De Drentse gemeenten hebben samen een pakket van 10 maatregelen samengesteld om ondernemers te ondersteunen die in de problemen komen door corona. Alle gemeenten passen deze maatregelen toe. Ondernemers kunnen op de website van hun gemeente terecht voor informatie over de maatregelen.

Lees meer

Voedselbank start inzamelactie en stelt noodpakketten beschikbaar

In deze bijzondere tijden gebeuren er ook mooie dingen. Mensen helpen elkaar waar mogelijk en staan voor elkaar klaar. Om mensen in nood direct te kunnen helpen stelt de Voedselbank Hoogeveen noodpakketten beschikbaar voor inwoners uit Hoogeveen en De Wolden die dat nodig hebben.

Lees meer

Drenthe krijgt meldpunt rond zorg

Zorgbelang Drenthe heeft sinds vorige week woensdag 25 maart een meldpunt, waar inwoners hun zorgen kunnen uiten over ervaren knelpunten in de zorg. Ook kunnen inwoners het meldpunt gebruiken om mooie initiatieven in de zorg die zijn voortgekomen uit de coronacrisis te melden.

Lees meer

Toiletgebouwen op campings en jachthavens in Noord-Nederland gesloten

De voorzitters van de drie Veiligheidsregio’s in Noord-Nederland hebben besloten dat toilet-, was- en douchevoorzieningen op campings en jachthavens gesloten moeten worden. De voorzitters vinden het risico te groot dat het op deze plekken niet lukt om de maatregelen met betrekking tot het houden van 1,5 meter afstand in acht te nemen.

Lees meer

Bestrijding Eikenprocessierups

Voor het bestrijden van de eikenprocessierups zet gemeente De Wolden in op biologisch preventief bestrijden.

Lees meer

Drentse gemeenten en provincie willen ondernemers steunen

De Drentse gemeenten en de provincie Drenthe willen samen optrekken bij het ondersteunen van ondernemers die getroffen worden door de effecten van Corona.

Lees meer

Burgemeester De Groot: 'Ondernemers: ik leef met u mee'

In de nieuwsbrief voor ondernemers heeft burgemeester De Groot de ondernemers van De Wolden toegesproken over de lastige tijd die zij tegemoet gaan.

Lees meer

Europese aanbesteding accountant

Gemeente De Wolden is samen met de gemeente Hoogeveen en de Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen van plan om nieuwe overeenkomst af te sluiten voor de accountant die onder andere de jaarrekeningen van de drie organisaties moet controleren. De ingangsdatum van de nieuwe overeenkomst is 1 augustus 2020.

Lees meer

Paasvuren gaan niet door; buurthuizen alleen open voor zorgtaken

De 12 Drentse burgemeesters hebben vrijdagmiddag 20 maart de maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, aangescherpt en aangevuld. Het Regionaal Beleids Team (RBT) dat sinds 13 maart onder voorzitterschap van Marco Out opereert, heeft besloten dat aanvullingen nodig zijn.

Lees meer

Regelingen ondernemers en ZZP-ers

De landelijke maatregelen om het coronavirus te bestrijden, raken veel ondernemers en ZZP-ers. Er zijn regelingen om u te helpen.

Lees meer

Samen zetten we de schouders eronder

We hebben te maken met een uitzonderlijke situatie. Hierdoor moeten we onder andere wat meer omkijken naar onze naasten. Krijgen zij te maken met eenzaamheid of hebben ze bijvoorbeeld ondersteuning nodig voor praktische zaken, zoals boodschappen doen.

Lees meer

Dienstverlening alleen op afspraak

De dienstverlening van gemeente De Wolden gaat tijdens de coronacrisis gewoon door, alleen in aangepaste vorm.

Lees meer

Bericht van de Drentse burgemeesters

Gisteravond sprak Minister-President Rutte Nederland toe. Het is duidelijk dat de aanpak van het coronavirus veel van ons vraagt, ook in Drenthe.

Lees meer

Europese aanbesteding inhuur uitzendkrachten

De Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen is voornemens om nieuwe raamovereenkomsten af te sluiten voor de inhuur van uitzendkrachten. De ingangsdatum van de nieuwe overeenkomsten is 1 juni 2020. Het betreft voornamelijk de inhuur van administratieve functies.

Lees meer

Aanbrengen grasstenen De Wolden

In opdracht van het college van B&W is Buning Wegenbouw BV uit Zuidwolde gestart met het aanbrengen en/of vervangen van grasstenen in wegbermen in gemeente De Wolden.

Lees meer

Zaterdag 14 maart: NL Doet! Doe je mee?

Zaterdag 14 maart doet ’t Neie Punt mee met de landelijk actie NL Doet; een dag waarop vrijwilligers kunnen meehelpen met liggende klussen, met als doel nieuwe vrijwilligers bekend te maken met de organisatie en ze te enthousiasmeren om vaker te komen helpen. Dit jaar gaan we, samen met de Jonge Onderzoekers, een insectenhotel bouwen. [...

Lees meer

Afgekeurd PMD kost gemeente € 14.500,- in januari 2020

U hebt thuis een zwarte container met een oranje deksel; de PMD container. Maar wat is nou eigenlijk PMD? PMD gaat om verpakkingen uit het huishouden. Vooral verpakkingen uit keukens en badkamer kunt u eigenlijk altijd in deze container aanbieden

Lees meer

Opnamen openbare ruimte

De komende weken gaat het bedrijf Cyclomedia uit Zaltbommel in onze gemeente 360 graden panoramafoto’s maken. Hiervoor rijden speciaal uitgeruste voertuigen over alle openbare wegen. In bepaalde gevallen is het noodzakelijk dat over voet- en fietspaden wordt gereden. De gemeente heeft hiervoor ontheffing verleend.

Lees meer

Binnenkort start de cursus moestuinieren; meld je nu aan!

Wil jij je eigen moestuin maken en er heerlijk van eten? Begin maart start de cursus biologisch moestuinieren voor beginners, kijk hier voor meer informatie en aanmelden. Woensdag 4 maart is er een introductieavond voor gevorderde moestuinders. Kijk hier voor informatie en aanmelden. De cursussen worden gegeven door ervaren moestuin...

Lees meer

Zaterdag 15 februari volgend Internationaal eetcafé

Welkom! Deze avond is iedereen van harte welkom bij het internationale pop-up eetcafé. Wil je ook eens wat anders dan Hollandse, Italiaanse of Chinese kost? Kom lekker eten! Team Internationaal Eetcafé Ruinen verzorgt deze avond de maaltijd in het restaurant van ’t Neie Punt. Voor €17,50 mogen de gasten een ...

Lees meer