Persconferentie coronavirus 28 september in eenvoudige taal

🟠𝐏𝐄𝐑𝐒𝐂𝐎𝐍𝐅𝐄𝐑𝐄𝐍𝐓𝐈𝐄 𝐈𝐍 𝐄𝐄𝐍𝐕𝐎𝐔𝐃𝐈𝐆𝐄 𝐓𝐀𝐀𝐋🟠 https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/c...

Lees meer

Dit zijn de nieuwe maatregelen tegen corona uit de persconferentie van Rutte en De Jonge

🟠𝐑𝐄𝐂𝐄𝐍𝐒𝐓𝐄 𝐂𝐎𝐑𝐎𝐍𝐀𝐌𝐀𝐀𝐓𝐑𝐄𝐆𝐄𝐋𝐄𝐍 🟠 Zoals vanavond tijdens de persconferentie bekend gemaakt door Rutte en de Jonge Zie ook: ...

Lees meer

De Stobbe Hotel & Suites - Brasserie Vrouwe Swedera

🟠𝐖𝐞𝐥𝐤𝐨𝐦 𝐛𝐢𝐣 𝐝𝐞 𝐇𝐨𝐫𝐞𝐜𝐚 𝐑𝐮𝐢𝐧𝐞𝐧🟠 vanaf dinsdag 29 september elke dag 2 afhaalmaaltijden te bestellen bij "De Stobbe " ☎️ 0522 471...

Lees meer

Kapsalon Jantine

🟠𝐂𝐨𝐫𝐨𝐧𝐚 𝐮𝐩𝐝𝐚𝐭𝐞 𝐊𝐚𝐩𝐬𝐚𝐥𝐨𝐧 𝐉𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧𝐞🟠

Lees meer

Negen inwoners van De Wolden hebben het Nederlanderschap ontvangen

De heer Kflzgi Ablel Gebremeskel (26 jaar), afkomstig uit Eritrea, de heer K. Kader (52 jaar) en zijn 2 kinderen, de heer M. Alwa (36 jaar)en zijn 3 kinderen en S. Nin (35 jaar) allen afkomstig uit Syrië, ontvingen maandag 28 september het Nederlanderschap.

Lees meer

Kindertelefoon: 'Meer meldingen digitaal pesten'

Corona-schoolsluiting is oorzaak volgens de telefonische hulplijn

Lees meer

Kind met gezonde schoollunch minder zwaar

Gezond eten en extra bewegen op school gaat overgewicht én pesten tegen

Lees meer

Column burgemeester Roger de Groot uit De Wolder Courant van 23 september 2020

Coronavirus: hoe slaat De Wolden zich erdoorheen?

Lees meer

Lopend Vuur tijdens de Nationale Sportweek

Van 18 tot en met 27 september staat heel Nederland in het teken van sport en bewegen. Drenthe beweegt zorgt met het lopend vuur wederom voor een Drents tintje aan de Sportweek.

Lees meer

College van B&W steunt de actie ‘De meerwaarde van de zelfstandig winkelier’

Vandaag waren burgemeester Roger de Groot en wethouder Gerrie Hempen op bezoek bij Coop Koetsier in Ruinerwold.

Lees meer

Europese aanbesteding intensief maaien 2021-2022

Gemeente De Wolden is van plan om nieuwe overeenkomst af te sluiten voor het intensief maaien van de gazons. Het betreft een totaaloppervlakte van 58 hectare binnen de gemeente. De ingangsdatum van de nieuwe overeenkomst is 15 maart 2021.

Lees meer

Wat brengt de toekomst in De Wolden

Welke kant moet het op met gemeente De Wolden? De gemeente wil dat samen met alle belanghebbenden ontdekken. Samen antwoorden vinden op vragen zoals: wat maakt De Wolden mooi en wat willen we daarom behouden? Maar ook: wat is er nodig om toekomstbestendig te zijn? Alle gebieden komen aan bod: ruimte, economie, sociaal en veilig. Belangrijke them...

Lees meer

Een bijzondere editie Open Monumentendag

De Wolden heeft dit jaar een alternatieve Open Monumentendag. Dit weekend zijn er geen gebouwen opengesteld. In plaats daarvan is er gewerkt aan een digitale versie van Open Monumentendag in De Wolden.

Lees meer

De Nationale Duurzame Huizen Route in gemeente De Wolden

Bent u op zoek naar informatie over duurzame en energiebesparende maatregelen voor uw huis? Op het platform van de Nationale Duurzame Huizen Route delen meer dan 1.600 huiseigenaren hun ervaringen met duurzaam wonen.

Lees meer

College wil definitief nieuw multifunctioneel centrum ‘Huus voor Sport & Cultuur Zuidwolde’

Het college stelt de gemeenteraad voor een nieuw multifunctioneel centrum in Zuidwolde te bouwen. De gemeenteraad heeft het college in 2017 gevraagd te onderzoeken of een multifunctionele accommodatie in Zuidwolde gerealiseerd kan worden.

Lees meer

Giant MTB Track Ruinen officieel open

Begin maart gooide 'corona' roet in het eten maar vandaag was het zover; de Giant MTB Track in Ruinen werd officieel geopend in aanwezigheid van B&W De Wolden en Provincie Drenthe. Deze prachtige MTB track ligt in de bossen tussen Echten en Ruinen en is een pareltje voor fietsers. “Je moet hem zelf eens fietsen om te ervaren hoe mooi h...

Lees meer

Drentse woningeigenaren ontvangen waardebon voor energiebesparende producten

De komende weken valt er bij iedere Drentse woningeigenaar een bijzondere brief op de mat, met daarin een waardebon van € 50,-. Met deze waardebon kunnen energiebesparende producten worden aangeschaft, zoals ledlampen, tochtstrips, isolatiemateriaal en radiatorfolie. Vanaf 1 september kunt u de waardebon verzilveren.

Lees meer

Aanleg en onderhoud wandelpaden in Zuidwolde

In opdracht van het college van B&W start Bloemert Wegenbouw BV uit Meppel deze week met de aanleg van drie wandelpaden en het plegen van onderhoud aan vier wandelpaden.

Lees meer

Al het gft-afval in de gft-container

Helaas belandt er regelmatig gft-afval in de grijze container. Zonde, want zo gaan er waardevolle grondstoffen verloren.

Lees meer

Europese aanbesteding onderhoud begraafplaatsen 2021-2022

Gemeente De Wolden is van plan om nieuwe overeenkomst af te sluiten voor het onderhoud van de begraafplaatsen. Het betreft vijf begraafplaatsen binnen de gemeente. Hierin worden een groot deel van de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden integraal op de markt gezet. De ingangsdatum van de nieuwe overeenkomst is 1 januari 2021.

Lees meer

Acht maatregelen Drentse gemeenten om ondernemers te steunen die in de problemen komen door corona

De Drentse gemeenten hebben samen een pakket van 8 maatregelen samengesteld om ondernemers te ondersteunen die in de problemen komen door corona. Alle gemeenten passen deze maatregelen toe. Ondernemers kunnen op de website van hun gemeente terecht voor informatie over de maatregelen.

Lees meer

September Sportmaand

Meer dan ooit is het belangrijk om potentiële sporters en sporters die door corona afgehaakt zijn, weer aan het sporten en bewegen te krijgen. De sportfunctionarissen willen daarom verenigingen de kans geven hun club onder de aandacht te brengen. September 2020 wordt sportmaand met als thema ‘Sport doet iets met je!’

Lees meer

Column burgemeester Roger de Groot uit De Wolder Courant van 26 augustus

Beste Woldenaren, Ik hoop dat u een fijne vakantie heeft gehad. De laatste weken waren erg warm, maar gelukkig kon er verkoeling gezocht worden in onze mooie omgeving. Tijdens mijn vakantie zag ik diverse foto’s voorbijkomen met veel fietsende mensen en jongeren die mee hebben gedaan met de activiteiten van Young De Wolden. Ik hoop dan oo...

Lees meer

Herstraatwerkzaamheden De Wolden

In opdracht van het college van burgemeester en wethouders gaat Buning Wegenbouw BV uit Zuidwolde na de bouwvak verder met het Herstraatbestek 2020 van de gemeente De Wolden.

Lees meer

Doe mee aan de Drentse praktijktest van CoronaMelder

Het coronavirus is er nog steeds, ook in Drenthe. Om de kans op verspreiding te beperken, start op 17 augustus de praktijktest van CoronaMelder. Als Drent kun je meedoen aan de praktijktest. Ga naar de appstore op je telefoon, download de CoronaMelder app en help te testen hoe CoronaMelder werkt.

Lees meer

Begraafplaats Ruinen

In april 2013 heeft de gemeenteraad besloten over te gaan tot het sluiten en ruimen van vakken op de begraafplaatsen.

Lees meer

De Wolden blijft zich inzetten voor gasaansluitingen alle inwoners

De gemeente De Wolden wil graag aansluiten bij initiatieven uit de samenleving die inzetten op het gebruik van duurzame energiebronnen. Daar is groen gas er één van. Het gemeentebestuur stelt: “Wij willen dat alle woningen in De Wolden met duurzame energie verwarmd kunnen worden”, met behoud v...

Lees meer

Bestuur bibliotheek overhandigt laatste jaarstukken

Het bestuur van de Stichting Openbare Bibliotheek De Wolden heeft woensdag de laatste jaarstukken van de stichting overhandigd aan wethouder Hilda Mulder van De Wolden. Als gevolg van een gewijzigde organisatiestructuur van het bibliotheekwerk in Drenthe is een gemeentelijke bibliotheekorganisatie overbodig geworden. De werkzaamheden van de sti...

Lees meer

Recreatie Excellentie Programma (REX) vanaf 1 juli 2020 van start

Vitale Vakantieparken Drenthe start vanaf 1 juli 2020 met het Recreatie Excellentie Programma (REX). Een programma voor ambitieuze ondernemers met de potentie om met hun vakantiepark tot de (inter)nationale top te gaan behoren.

Lees meer