Overig nieuws uit Drenthe | Ruinen ALERT

🔴𝐎𝐯𝐞𝐫𝐢𝐠 𝐧𝐢𝐞𝐮𝐰𝐬 𝐃𝐫𝐞𝐧𝐭𝐡𝐞🔴 met o.a. luchtmachtoefening laagvliegende helikopters, 84 boetes uitgedeeld in eerste weekend avondklok, stakingen in de metaal in Hoogeveen, getuigen ...

Lees meer

Huis te koop: Mr. Harm Smeengestraat 13 7963 BM Ruinen (Gem. De Wolden) [funda]

🟣 𝐓𝐄 𝐊𝐎𝐎𝐏 𝐈𝐍 𝐑𝐔𝐈𝐍𝐄𝐍 🟣 🔸🔸𝐌𝐫. 𝐇𝐚𝐫𝐦 𝐒𝐦𝐞𝐞𝐧𝐠𝐞𝐬𝐭𝐫𝐚𝐚𝐭 ...

Lees meer

Doe mee aan de Nationale Voorleesdagen!

Lekker dansen, zingen en vliegen met vogeltje Coco en voorlezen als een pro.

Lees meer

Gezamenlijk onderzoek naar behoefte woonwagenstandplaatsen levert duidelijkheid op

Gemeenten kunnen lokaal aan de slag, samen met woonwagenbewoners en corporaties.

Lees meer

Roken in de auto schadelijker dan gedacht

Ook met raampje open krijgen kinderen ongezond veel rook binnen

Lees meer

Doe jij ook mee met Kindermenu 2.0? Samen aan de slag voor gezonder uiteten

Verzin een gezond gerecht, maak kans op een leuke prijs voor de hele groep en publicatie in een kookboek.

Lees meer

Aangepaste dialoogbijeenkomst 21 januari 2021

Op 23 december 2020 kondigde de raad een digitale dialoogbijeenkomst aan over toekomstgerichte landbouw van de gemeente De Wolden. Gezien de lockdown is het programma aangepast. De bijeenkomst zal vrijwel volledig digitaal plaatsvinden.

Lees meer

Online Drentse Energie Driedaagse, ben je erbij?

Op donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 februari ben je hartelijk welkom op de Drentse Energie Driedaagse. Tijdens dit unieke online event word je meegenomen in de wereld van zonne- en windenergie en het warmtevraagstuk in de regio Drenthe – de Regionale Energiestrategie (RES). Drie dagen lang kun je vanaf je bureau of keukentafel het virt...

Lees meer

Energievoorziening in De Wolden in 2040 – de keuze maakt u nu

In 2030 willen we 70% van de elektriciteit die we gebruiken duurzaam opwekken. Naast de ambitie om dan ook 100% groen gas in de Woldense gasleidingen te hebben voor de verwarming van gebouwen. In 2040 willen we 100% van onze elektriciteit duurzaam opwekken.

Lees meer

Europese aanbesteding Audiovisuele middelen en narrowcasting

Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen is voornemens een Raamovereenkomst af te sluiten voor Audiovisuele middelen en narrowcasting. De SWO is op zoek naar een geschikte partner die ons de komende jaren ontzorgd en ons kan adviseren bij de aanschaf van de best passende oplossing voor diverse (vergader)ruimtes. De ingangsdatum van de nieuwe...

Lees meer

Oud-wethouder Jan van ’t Zand ontvangt erepenning De Wolden

Vandaag heeft oud-wethouder Jan van 't Zand de erepenning van De Wolden ontvangen tijdens zijn afscheid. Dit afscheid vond digitaal plaats via een live-uitzending.

Lees meer

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

De ISDE wordt per 1 januari 2021 uitgebreid. Het kabinet zal hiervoor in 2021 € 164 miljoen uittrekken.

Lees meer

De Wolden gaat voor een Preventieakkoord

Het aanpakken van roken, alcohol gebruik en overgewicht kan een bijdrage leveren aan gezondere inwoners in gemeente De Wolden.

Lees meer

Stremming wegen in Kerkenveld en Zuidwolde

In opdracht van het college van B&W start Buning Wegenbouw BV op maandag 18 januari met het verharden van twee puinwegen met een betonverharding. De gemeente voert deze werkzaamheden uit om de bereikbaarheid van de woningen aan deze puinwegen te verbeteren.

Lees meer

Denk mee over de toekomst van de gemeente

Gemeente De Wolden in 2040… Hoe zien dorpen, wegen, natuurgebieden van gemeente De Wolden er in de toekomst uit? Staan er nog koeien in de wei of staan daar inmiddels huizen of zonnepanelen? Zijn we in onze gemeente nog steeds zo gezond en kun je in onze dorpen nog gezellig winkelen?

Lees meer

Vanessa Gosselink-van Dijk gestart als interim gemeentesecretaris

Gemeente De Wolden heeft in Vanessa Gosselink-van Dijk een interim gemeentesecretaris gevonden die tijdelijk Nanne Kramer vervangt.

Lees meer

Diftar; waar kan ik luiers en incontinentiemateriaal kwijt?

Vanaf januari 2021 gaat de afvalstoffenheffing die u betaalt aan de gemeente er anders uitzien. De gemeente gaat over op een diftar-systeem. Diftar staat voor gedifferentieerde (verschillende) tarieven. In 2020 bestond de heffing uit één vast deel maar in 2021 uit twee, een vast deel en een variabel deel.

Lees meer

Diftar; verruiming openingstijden mileustraat

Vanaf januari 2021 gaat de afvalstoffenheffing die u betaalt aan de gemeente er anders uitzien. De gemeente gaat over op een diftar-systeem. Diftar staat voor gedifferentieerde (verschillende) tarieven.

Lees meer

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Roger de Groot

Dit jaar geen nieuwjaarsreceptie, maar een opgenomen nieuwjaarstoespraak van burgemeester Roger de Groot.

Lees meer

Uw beschikking/aanslag 2021 in de Berichtenbox MijnOverheid

Steeds meer overheidsinstanties gebruiken MijnOverheid. De Belastingdienst bijvoorbeeld, maar ook waterschappen, de Sociale Verzekeringsbank, het Kadaster en gemeenten. Stapsgewijs komen steeds meer diensten en producten hier digitaal beschikbaar. De gemeente verstuurt sinds 2019 de WOZ-beschikking en aanslag gemeentelijke heffingen ook via Mijn...

Lees meer

Riolerings- en herstraatwerkzaamheden De Wolden

In opdracht van het college van B&W start Buning Wegenbouw BV uit Zuidwolde in januari 2021 met rioleringswerkzaamheden op drie locaties in De Wolden. Hierbij worden bestaande vuilwaterriolen vervangen en zullen nieuwe hemelwaterriolen worden aangelegd. Het aanwezige straatwerk zal na de rioleringswerkzaamheden in noodbestrating worden terug...

Lees meer

Stremming Smeestraat in Ruinen

In opdracht van de Rendo en Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) gaat BAM Infra Energie & Water Noord-Oost bv van maandag 4 januari tot en met vrijdag 29 januari de gasleiding en de waterleiding in de Smeestraat in Ruinen vervangen.

Lees meer

Diftar; afvalkalender

Vanaf januari 2021 gaat de afvalstoffenheffing die u betaalt aan de gemeente er anders uitzien. De gemeente gaat over op een diftar-systeem. Diftar staat voor gedifferentieerde (verschillende) tarieven. Dit betekent dat de heffing bestaat uit een vast deel (vastrecht) dat een stuk lager is dan in 2020 en een variabel deel waarop u zelf invloed h...

Lees meer

Column burgemeester Roger de Groot uit De Wolder Courant van 30 december 2020

Coronavirus: hoe slaat De Wolden zich erdoorheen?

Lees meer

Diftar; vastgestelde tarieven afvalstoffenheffing 2021

Vanaf januari 2021 gaat de afvalstoffenheffing die u betaalt aan de gemeente er anders uitzien. De gemeente gaat over op een diftar-systeem. Diftar staat voor gedifferentieerde (verschillende) tarieven. Dit betekent dat de heffing bestaat uit een vast deel (vastrecht) dat een stuk lager is dan in 2020 en een variabel deel waarop u zelf invloed h...

Lees meer

Column burgemeester Roger de Groot uit De Wolder Courant van 23 december 2020

Coronavirus: hoe slaat De Wolden zich erdoorheen?

Lees meer

Zeven initiatieven gehonoreerd in 4de ronde Initiatiefrijk De Wolden

Zeven projecten krijgen subsidie vanuit de regeling “Initiatiefrijk De Wolden 2019-2021”. In totaal ontvangen zij € 132.662,-. Met het fonds Initiatiefrijk De Wolden ondersteunt de gemeenteraad van De Wolden projecten van inwoners die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de gemeente.

Lees meer