Asfaltreparaties De Wolden

In opdracht van het college van B&W worden in de komende periode asfaltreparaties uitgevoerd aan diverse wegen in De Wolden door de firma Akroh BV uit Den Ham.

Lees meer

Sluiting gemeentehuis

Donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 31 mei 2019 is het gemeentehuis gesloten.

Lees meer

Deel groepachters kreeg onjuist toetsadvies

Een deel van de leerlingen in groep 8 heeft een onjuist toetsadvies op de eindtoets gekregen. Dat heeft het ministerie van OCW bekend gemaakt.

Lees meer

Kadernota 2020: oog voor nieuwe ontwikkelingen

Bij het opstellen van de begroting 2019-2022, de nieuwe raads- en collegeperiode, is het collegeprogramma al redelijk uitgewerkt. “Maar dat betekent niet dat er de komende tijd geen nieuwe zaken kunnen worden opgepakt.

Lees meer

Plan je wandeling op www.wandelnet.nl

Al meerdere jaren ligt er een netwerk van gemarkeerde wandelpaden van knooppunten naar knooppunt in de omgeving van De wijk, Fort en Veeningen.

Lees meer

vv.Ruinen verliest uitwedstrijd tegen C.E.C De uitwedstrijd tegen CEC (Compas Erfscheidenveen...

vv.Ruinen verliest uitwedstrijd tegen C.E.C De uitwedstrijd tegen CEC (Compas Erfscheidenveen Combinatie) in Emmer-Compascuum werd vanmiddag met ruime cijfers verloren. Het werd maar liefst 7 - 0 voor de thuisspelende club.

Lees meer

Gemeente De Wolden ontvangt ruim een ton voor onafhankelijke cliëntondersteuning

Gemeente De Wolden ontvangt van minister De Jonge € 107.000 subsidie voor het project onafhankelijke cliëntondersteuning. Wethouder Jan van ’t Zand reageert enthousiast: “Met deze bijdrage kunnen we de kwaliteit van onafhankelijke cliëntondersteuning echt verbeteren. We kunnen onze ambitie waarmaken om inwoners van ...

Lees meer

Verzorg met uw vereniging een huis-aan-huis inzameling van textiel

Sympany zamelt in De Wolden textiel in met containers en huis-aan-huis inzamelingen. Gemeente De Wolden wil de huis-aan-huis inzamelingen graag uit laten voeren door goede doelen en lokale verenigingen/instellingen. De gemeente verwacht dat de inzameling daardoor beter wordt uitgevoerd en er meer textiel wordt ingezameld. Verenigingen die gaa...

Lees meer

Wandel 7 juni mee met burgemeester Roger de Groot

Voor de tiende keer op rij organiseert De Wolden, dit jaar met medewerking van Streekbelang Drogteropslagen, de jaarlijkse wandeling met de burgemeester. De wandeling start op vrijdag 7 juni om 15.00 uur bij het dorpshuis ’t Drogterhuus en laat u de mooie plekken van Drogteropslagen zien.

Lees meer

Jeugdhulp De Wolden, hoe en wat?

Gemeente De Wolden is verantwoordelijk voor de uitvoering van jeugdhulp binnen de jeugdwet. Een van de onderdelen van jeugdhulp is het vertrouwenswerk. Als u te maken heeft met jeugdhulpverlening en daar vragen over heeft, kunt u altijd bellen of mailen met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) van gemeente De Wolden.

Lees meer

Boek over Initiatiefrijk De Wolden overhandigd

Onlangs heeft het 100e project subsidie ontvangen vanuit de regeling “Initiatiefrijk De Wolden 2019-2021”. Een mijlpaal! Deze mijlpaal vieren we met een boek over Initiatiefrijk De Wolden. Op zaterdag 11 mei is, voorafgaand aan de start van een fietstocht, het eerste exemplaar van het boek overhandigd aan de initiatiefnemers van d...

Lees meer

Gamen niet per se ongezond

Gezond gamen, bestaat dat eigenlijk? Het Trimbos-instituut deed onderzoek naar het gedrag van gamende jongeren en komt met een antwoord.

Lees meer

Fit en gezond in de Wijk

Bewegen is belangrijk voor iedereen! Naar mate men ouder wordt, is het op peil houden van fitheid en gezondheid steeds belangrijker. Daarom krijgt iedere 68+er uit de Wijk en Koekange in de eerste week van juni 2019 een uitnodiging voor een Fitheidstest op maandag 1 juli in sporthal de Slenken in de Wijk.

Lees meer

Regelingen voor inwoners met een laag inkomen

Gemeente De Wolden heeft de volgende regelingen voor inwoners met een laag inkomen:

Lees meer

Onderzoek naar beleving van gezondheid in Ruinen

Eind april start gemeente De Wolden in samenwerking met stichting Welzijn De Wolden en andere zorgorganisaties een onderzoek naar de gezondheid bij inwoners van Ruinen.

Lees meer

Oproep monument-eigenaren: viert u de Open Monumentendag met ons mee?

Op 14 september staat de Open Monumentendag weer op de agenda. Bent u eigenaar van een monument of een pand met een bijzondere historie? Of een ander architectonisch interessant gebouw? Stel uw monument dan open en vier met ons de landelijke Open Monumentendag.

Lees meer

Beleef De Wolden op de fiets: Fietsrouteboekje De Wolden is uit!

Al zo lang De Wolden bestaat, worden er door inwoners allerlei initiatieven in het leven geroepen en vele successen bereikt. Om hen te bedanken en anderen te laten zien wat De Wolden te bieden heeft, is jong en oud uitgenodigd mee te doen aan leuke en gezellige fietstochten door de omgeving. 

Lees meer

Herstraatwerkzaamheden De Wolden

In opdracht van het college van B&W is Buning Wegenbouw BV uit Zuidwolde gestart met het uitvoeren van herstraatwerkzaamheden in gemeente De Wolden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen klein onderhoud en groot onderhoud.

Lees meer

Kookworkshop Grieks voor mannen en vrouwen in ’t Neie Punt!!!

Yes we starten met een nieuwe serie kookworkshops in ’t Neie Punt!! Op verzoek ditmaal voor mannen en vrouwen. Alma van Laarhoven neemt jullie drie avonden mee in de Griekse keuken. De kosten bedragen €82,50 voor 3 workshops op 6, 13 en 20 mei van 18.30 tot +/- 21.30. Het geleerde kun je in de […] The post Lees meer

Lezing Bezoekerscentrum Dwingelderveld “een gezellige en geheel verzorgde middag”

We hebben weer een gezellige en informatieve middag voor de boeg in Dorpshuis ’t Neie Punt. Mensen van het Bezoekerscentrum Dwingelderveld geven een lezing. We starten met koffie en wat lekkers en in de pauze krijgt u een lekker hapje en een drankje. De kosten voor deze activiteit bedragen €7,50. Wilt u graag komen maar […]<...

Lees meer

Quizavond voor het hele gezin 05 april 19.00-20.30 in ’t Neie Punt

De Jonge Onderzoeker en de Hersengymnastiek slaan de handen ineen om een geweldige quizavond voor het hele gezin te organiseren! Kidz uit groep 6, 7 en 8 zijn welkom met ouders, opa’s en oma’s of andere belangstellenden. Voor opgave en info kun je terecht bij Gea Hooijer via geahooijer@planet.nl of bel met 472543 De kosten [&helli...

Lees meer

Opnamen openbare ruimte

De komende weken gaat het bedrijf Cyclomedia uit Zaltbommel in onze gemeente 360 graden panoramafoto’s maken. Hiervoor rijden speciaal uitgeruste voertuigen over alle openbare wegen.

Lees meer

Studio Mooi Zo in ’t Neie Punt is op zoek naar nieuwe huurders!

Studio Mooi Zo! Is onze verhuurbare bedrijvenruimte en ligt midden in ’t Neie Punt op de begane grond. De ruimte heeft een oppervlakte van 31,2 m² BVO en wordt verhuurd inclusief gebruik van gemeenschappelijke ruimten. Op dit moment delen 2 huurders de bedrijvenruimte, namelijk; PEDICURE ALIE TIEMES | DINSDAG- EN WOENSDAG...

Lees meer

Zondagochtend YOGA voor beginners

Nieuw in ’t Neie Punt! Zondagochtend YOGA voor beginners van 10.00-11.30 Yogadocente in opleiding Nienke Veurink is gestart met YOGA voor beginners. Omdat Nienke zelf nog in opleiding is worden de lessen aangeboden tegen een gunstig tarief! Je mag altijd Gratis een proefles meedraaien en instromen kan zolang er plek is.   Bel, Mail...

Lees meer

GRATIS proefles Latin dans op zaterdag 2 maart in Dorpshuis ’t Neie Punt

Onder leiding van Pablo en Adriana wordt er al voor het derde seizoen latin gedanst in Dorpshuis ’t Neie Punt. De groep danst met veel plezier en de pannen swingen van het dak! We zijn opzoek naar meer deelnemers en we onderzoeken de mogelijkheden voor het starten van een beginnersgoep. Daarvoor is natuurlijk voldoende animo […]<...

Lees meer

Salsa in ’t Neie Punt van start – instromen is nog steeds mogelijk!

Latin danslessen in Dorpshuis ’t Neie Punt! Onder leiding van Pablo en Adriana zijn de Latinlessen weer van start gegaan in Dorpshuis ’t Neie Punt. Instromen is nog steeds mogelijk! Wanneer: 2 & 9 februari 2 | 8 & 29 maart 6 & 13 april Tijd: van 19.00-20.45 uur Waar: Dorpshuis ’t Neie Punt Jan […] T...

Lees meer

Kwartaalbericht | Neie Punten | Wintereditie | Nummer 10

Kwartaalblad Neie Punten 10 The post Kwartaalbericht | Neie Punten | Wintereditie | Nummer 10 appeared first on Dorpshuis 't Neie Punt .

Lees meer

Op stap met Schaapskudde Ruinen.

Op stap met Schaapskudde Ruinen. (RSS generated with Fetch...

Lees meer

De 15e Antrappers Nieuwjaarsduik 2019 geplaatst door MrOldtimerock

De 15e Antrappers Nieuwjaarsduik 2019 geplaatst door MrOldtimerock

Lees meer

Gezellig afscheid van het fietsjaar 2018. met Wtc Ruinen.

Gezellig afscheid van het fietsjaar 2018. met Wtc Ruinen. (RSS generated with

Lees meer
\