Game-industrie wil dat gamen leuk wordt voor het hele gezin

De nieuwe infosite Rulethegame.nl moet ouders helpen die opvoedvragen hebben over gamen.

Lees meer

Nieuw contract voor Sympany in De Wolden en Hoogeveen

Per 1 januari 2019 wordt de textielinzameling in De Wolden en Hoogeveen gedaan door Sympany in samenwerking met kringloopwarenhuis Het Goed. Met het nieuwe contract wordt ingezet op meer gescheiden inzameling van textiel, duidelijkere communicatie richting inwoners, voorlichting op basisscholen én het verbeteren van de inzameling.

Lees meer

CJG kenniscafé voor professionals en vrijwilligers

Heeft u binnen uw sportteam, klas, zorginstelling of omgeving te maken met een jongere die volgens u extra zorg nodig heeft? Meldt u zich dan aan voor het CJG kenniscafé plus!

Lees meer

Spreekuur ombudsman

De ombudsman van De Wolden, Maas van Egdom, houdt elke maand spreekuur. U kunt daar met uw klachten of vragen over uw behandeling door de gemeentelijke organisatie terecht.

Lees meer

De Wolden viert feest!

Tijdens de nieuwjaarsontmoeting heeft burgemeester Roger de Groot het al verteld: in 2018 bestond gemeente De Wolden 20 jaar en dat moet gevierd worden. Omdat we het feestje pas dit jaar vieren, noemen we het: Samen op weg naar 25 jaar De Wolden!

Lees meer

Dier vermist -Koekangerveld - Bosweg nabij Marterhaar ma.14-01-2019 Roepnaam Lotte, een 3-jarig...

Dier vermist -Koekangerveld - Bosweg nabij Marterhaar ma.14-01-2019 Roepnaam Lotte, een 3-jarig teefje

Lees meer

'Verbied fastfoodkramen bij scholen'

Geen fastfoodkramen meer in de buurt van scholen. Dat willen het Voedingscentrum, voedselwaakhond Foodwatch en stichting Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG).

Lees meer

Aantal inwoners De Wolden blijft stijgen

Op 1 januari 2019 telde gemeente De Wolden 24.110 inwoners. Daarmee is het aantal inwoners in De Wolden afgelopen jaar flink gestegen met 187. In 2017 steeg het aantal inwoners nog met 184.

Lees meer

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Roger de Groot

Dinsdagavond 8 januari vonden ruim 150 inwoners de weg naar het gemeentehuis om te toosten op 2019.

Lees meer

Werkzaamheden Buitenhuizerweg in Ruinerwold

In opdracht van waterschap Drents Overijsselse Delta verricht de firma Bagger- en Waterwerken BV uit Oosterwolde in de periode van 14 januari tot en met 17 maart 2019 werkzaamheden aan de stuw/gemaal Sultansmeer in de Wold Aa langs de Buitenhuiizerweg in Ruinerwold.

Lees meer

Winnaar Raspaard 2018: DeWoldenvervoert!

DeWoldenvervoert heeft in enkele jaren meer dan 2.000 personen vervoerd. De chauffeurs zijn vrijwilligers die tegen een geringe vergoeding mensen naar hun bestemming brengen.

Lees meer

Neem maatregelen tegen inbraak!

In De Wolden is in december opvallend vaak ingebroken. Woninginbraak komt helaas regelmatig voor en is zeer ingrijpend.

Lees meer

Kinderen worden slordiger met pinnen

Steeds meer kinderen pinnen zelfstandig. Maar ze doen dit ook steeds nonchalanter.

Lees meer

Op stap met Schaapskudde Ruinen.

Op stap met Schaapskudde Ruinen. (RSS generated with Fetch...

Lees meer

De 15e Antrappers Nieuwjaarsduik 2019 geplaatst door MrOldtimerock

De 15e Antrappers Nieuwjaarsduik 2019 geplaatst door MrOldtimerock

Lees meer

Gezellig afscheid van het fietsjaar 2018. met Wtc Ruinen.

Gezellig afscheid van het fietsjaar 2018. met Wtc Ruinen. (RSS generated with

Lees meer

A post on Facebook

(Feed generated with FetchRSS )

Lees meer

A post on Facebook

(RSS generated with FetchRss )

Lees meer

Eerste Culturele Prijs gaat naar De Heidevlinder

De gemeenteraad wil culturele uitingen stimuleren met een jaarlijkse Culturele Prijs De Wolden. Dit jaar is deze voor het eerst uitgereikt. Kindcentrum cbs De Heidevlinder kreeg de prijs uit handen van wethouder Mirjam Pauwels.

Lees meer

Belangrijke informatie voor sportverenigingen

Per 1 januari 2019 wordt de sportvrijstelling voor de heffing van btw verruimd. Alle niet-commerciële exploitanten van sportaccommodaties kunnen niet langer onder het lage btw-tarief gelegenheid geven tot sportbeoefening.

Lees meer

Geslaagde fitheidstest voor senioren in Ruinerwold

Het was gezellig druk vorige week dinsdag, 11 december, in M.F.C. Buddingehof in Ruinerwold. De fitheidstest die door de sportfunctionaris van gemeente De Wolden in samenwerking met Fysiotherapie Ruinerwold, Stichting Welzijn De Wolden en Icare organiseerden, trok maar liefst 80 belangstellenden.

Lees meer

Nieuwjaarsfeesten: bescherm je oren!

De kerstvakantie begint! Een gezellige periode waarin genoeg te beleven is. GGD Drenthe vraagt dit jaar extra aandacht voor het voorkomen van gehoorschade bij nieuwjaarsfeesten in De Wolden en Hoogeveen.

Lees meer

Verspreiding gemeentegids 2019

Deze week ontvangt u de gemeentegids 2019. Wij verspreiden deze huis-aan-huis in De Wolden. In deze gids is geen afvalkalender opgenomen.

Lees meer

Duurzaam gas in De Wolden

Gemeente De Wolden, Rendo en N-TRA ondertekenen op donderdag 20 december tijdens de raadsavond de intentieovereenkomst Duurzaam gas. In deze verklaring staat dat de gemeente samen met Rendo en N-TRA de mogelijkheden gaan onderzoeken om alle huishoudens in de gemeente in 2030 te kunnen voorzien van ‘duurzaam gas’.

Lees meer

Nieuwjaarsontmoeting De Wolden op dinsdag 8 januari 2019

Gemeente De Wolden organiseert op dinsdag 8 januari 2019 haar jaarlijkse nieuwjaarsontmoeting. Alle inwoners, ondernemers en afgevaardigden van verenigingen en instellingen zijn van harte uitgenodigd om te toasten op het nieuwe jaar.

Lees meer

Vier inwoners van De Wolden ontvangen het Nederlanderschap

Mevrouw S.S. Robeen (51 jaar), de heer S.M. Abeer (61 jaar) en hun zoon M.S. Abeer (15 jaar) en mevrouw S.M. Mardosein (70 Jaar) ontvingen maandag 17 december het Nederlanderschap. Allen zijn afkomstig uit Irak.

Lees meer

Van de wijkagent. Albertje Lensen @WRuinen Het vee dat nu nog buiten loopt heeft een dikke vacht....

Van de wijkagent. Albertje Lensen @WRuinen Het vee dat nu nog buiten loopt heeft een dikke vacht. Hierdoor wordt de stroom van de afrastering slechter gevoeld. De politie krijgt laatste tijd weer herhaaldelijk meldingen van loslopend vee. Zorg dat uw afrastering en stroomvoorziening in orde is.

Lees meer

Gemeente De Wolden

Stremming Dijkhuizen,Ruinerwold. Reparatie riool op dinsdag 18 en woensdag 19 december In verband met een reparatie aan het riool wordt de we...

Lees meer

Integraal Kindcentrum 't Oelebröd

Muziek maken onder de kerstboom Muziek maken bij het KDV! (RSS generated with

Lees meer
\